Husk småfuglene


 Alle dyrevenner husker på småfuglene, Det er veldig viktig å gi de mat.

Når vinteren setter inn er det viktig å gi mat til småfuglene; insektene er borte og det blir stadig kaldere og vanskeligere å finne mat for små fugler. Mange fugler er helt avhengig av at vi mater de gjennom vinteren for å overleve - svært mange dør nemlig av sult.....

Heng ut fuglematere med solsikkefrø og brød (brød er også viktig, ikke alle klarer å åpne solsikkefrøene). Og når frosten kommer må du sette ut litt lunket vann til de så de ikke tørster ihjel.

OG DET VIKTIGSTE; har du først begynt å mate småfuglene MÅ du IKKE la det gå tomt; fuglene stoler på deg og at du gir de mat. Så slutter du å gi, vil de likevel sitte i nærheten å vente på at du legger ut mat. Når de til slutt innser at du ikke kommer til å legge ut mer mat, da er det for sent for fuglene; de har ikke krefter til å lete etter mat andre steder....Og det tar da ikke mange dagene før de dør.

Dersom du reiser bort en periode i løpet av vinteren og du vet at fuglene kommer til å gå tom for mat; be gjerne noen om å komme å gi de.

Fuglene våre fortjener å spise seg mette, og det er uten tvil koselig å følge med på brettet vinteren gjennom.

Les mer om småfuglene hos www.fuglevennen.no

 
Linker