Følg oss på facebook
Banner
Gave

For de som ønsker å gi en gave til dyrene, så er vårt kontonummer

3624.67.97670

Grasrotandelen

Støtt oss gratis ved å bytte grasrota i dag. Oppgi vårt org.nr. 988 712 698 til din tippefunksjonær neste gang du tipper.

Funnet et påkjørt dyr?

Vi får ofte meldinger når mennesker finner et skadet eller dødt dyr som et resultat av påkjørsler. Kjører man på en katt/hund eller finner en påkjørt dyr gjør du følgende:


Hvis dyret er skadet og i live, så tar man med katten/hunden til nærmeste veterinær, eventuelt veterinærvakten etter stengetid (tlf. 820 90 060) Her vil dyret bli vurdert av dyrlegen og man vil forsøke å finne eier, da er man sikker på at den blir sjekket for microchip.

Dyrehelsepersonelloven slår fast at dyrehelsepersonell har plikt til å yte øyeblikkelig hjelp når dette er nødvendig. Ordningen med godtgjørelse omfatter enkel behandling eller avliving av dyret. Ser man at katten har et halsbånd eller er merket i øret er det viktig å gi denne informasjonen til de involverte.

Finner man et dødt påkjørt dyr ringer man:

Mesta telefon 05200 dagtid.

Statens vegvesen om dette er på Europavei telefon nummer: 0175

Er du usikker, vil Politiet alltid kunne hjelpe deg og finne den rette instans Politiets vakttelefon (landsdekkende) er tlf. 02800

Lurer du på hvilket veterinærkontor som har vakt på kveldstid så ringer du dyrlegevakten: tlf. 820 90 060 hvor du vil få dette opplyst.

Husk å ta bilde av katten/hunden, selv om den er død. Og informer videre. Man bør ikke legge bilde av et dødt dyr  på nettet, men man kan sende det ved forespørsel.

 

 
Linker